Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i chrupiący chlebek w jajku to świetny pomysł na pyszne ciepłe śniadanko, podwieczorek czy kolację. Pyszne jedzonko które pamiętam z dzieciństwa.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 706
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 202
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1384
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 706
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 202
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1384
Składniki
Jajka roztrzep widelcem, dopraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło. Każdą kromkę obtocz z obu stron w jajku i od razu smaż z obu stron na gorącym maśle na złoty kolor.
Usmażony chleb przełóż na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podawaj na gorąco posypane cebulką i szczypiorkiem. Smacznego.