Ciepła kanapka na śniadanko :)
Chlebek w jajku z pomidorem i serem
Składniki
- kromka chleba
- duże jajko
- 1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
- 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego
- pieprz świeżo mielony
- sól do smaku
- łyżka masła do smażenia
- pomidor w plastrach
- ser mozzarella do posypania
- posiekany gruby szczypior do posypania
Składniki
- kromka chleba
- duże jajko
- 1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
- 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego
- pieprz świeżo mielony
- sól do smaku
- łyżka masła do smażenia
- pomidor w plastrach
- ser mozzarella do posypania
- posiekany gruby szczypior do posypania

Etapy przygotowania
Rozbełtać jajko z dodatkiem łyżeczki oleju rzepakowego, czosnku niedźwiedziego, pieprzu i soli. Chlebek włożyć do jajka. Poobracać kilka razy. Na patelni rozgrzać masło. Smażyć chlebek najpierw po jednej stronie, a następnie po drugiej stronie. Ułożyć plastry pomidora. Posypać żółtym serem. Przykryć. Wyłączyć gaz i pozostawić tak długo aż ser się rozpuści. Na talerzu już posypać pokrojonym szczypiorem Smacznego

Przepis w Waszym wykonaniu (10)


Komentarze do przepisu (5)
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15926

Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Grecka
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Przyprawy
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 1600
Ostatnio komentowane przepisy

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15926

Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Grecka
- Śródziemnomorska
- Bez glutenu
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Przyprawy
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 1600



Składniki
- kromka chleba
- duże jajko
- 1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego
- 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego
- pieprz świeżo mielony
- sól do smaku
- łyżka masła do smażenia
- pomidor w plastrach
- ser mozzarella do posypania
- posiekany gruby szczypior do posypania
Rozbełtać jajko z dodatkiem łyżeczki oleju rzepakowego, czosnku niedźwiedziego, pieprzu i soli. Chlebek włożyć do jajka. Poobracać kilka razy. Na patelni rozgrzać masło. Smażyć chlebek najpierw po jednej stronie, a następnie po drugiej stronie. Ułożyć plastry pomidora. Posypać żółtym serem. Przykryć. Wyłączyć gaz i pozostawić tak długo aż ser się rozpuści. Na talerzu już posypać pokrojonym szczypiorem Smacznego
smaczne bardzo
Dawno nie robiłam, zjadłabym taką kanapeczkę :)
Pyszotka:)
Pyszna kanapeczka, oj lubię.;)
Smaczne śniadanko 👌