Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo, to moja słabość. Uwielbiam je piec i uwielbiam jeść. Dziś mam propozycję chleba z dodatkiem prażonej cebulki. Jak on ładnie pachnie.... Cebulki nie jest za dużo, jest tylko delikatnie wyczuwalna. Spróbujcie koniecznie i dajcie znać czy smakowało.
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2099
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 643
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2099
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 643
Składniki
Wodę wlać do miski. Dodać drożdże i cukier. Wymieszać i zostawić na 10-15 minut. Następnie wsypać mąkę, sól, siemię lniane i prażoną cebulkę. Na koniec wlać oliwę z oliwek.
Wyrobić robotem lub mikserem z hakami. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na 30-40 minut.
Po tym czasie przełożyć ciasto do keksówki wysmarowanej masłem i posypanej mąka. Zostawić jeszcze na 15-20 minut, żeby chlebek podrósł do brzegów foremki. Dodatkowo można posypać wierzch chleba mąką. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, 1 godzinę. Po upieczeniu od razu wyciągnąć z foremki i wystudzić na kratce.