Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo, to moja słabość. Uwielbiam je piec i uwielbiam jeść. Dziś mam propozycję chleba z dodatkiem prażonej cebulki. Jak on ładnie pachnie.... Cebulki nie jest za dużo, jest tylko delikatnie wyczuwalna. Spróbujcie koniecznie i dajcie znać czy smakowało.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 745
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 745
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Składniki
Wodę wlać do miski. Dodać drożdże i cukier. Wymieszać i zostawić na 10-15 minut. Następnie wsypać mąkę, sól, siemię lniane i prażoną cebulkę. Na koniec wlać oliwę z oliwek.
Wyrobić robotem lub mikserem z hakami. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na 30-40 minut.
Po tym czasie przełożyć ciasto do keksówki wysmarowanej masłem i posypanej mąka. Zostawić jeszcze na 15-20 minut, żeby chlebek podrósł do brzegów foremki. Dodatkowo można posypać wierzch chleba mąką. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni, 1 godzinę. Po upieczeniu od razu wyciągnąć z foremki i wystudzić na kratce.