Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, chrupiący omlet makaronowo - jajeczny z pomidorem. Takie byle co, ale cieszy podniebienie :)
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1402
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 338
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1402
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 338
Składniki
Na gorącej patelni z tłuszczem smażymy ugotowany makaron. Makaron musi być rozłożony na całej powierzchni patelni, tak jak placek. Gdy makaron zrobi się zarumieniony wbijamy jajka i rozprowadzamy je po całości. Łopatką drewnianą dzielimy placek na połowę i przewracamy na drugą stronę żeby zarumienić z obu stron. Tak samo robimy z drugą połówką placka. Smażymy z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone omlety wykładamy na talerze i dodajemy na wierzch plasterki pomidora. Smacznego !!!