Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz pomysłu na szybkie domowe śniadanie bez smażenia lub gotowania? Wykorzystaj ciasto francuskie i jajka. To danie właściwie robi się samo. Możesz dodać do niego szynkę, boczek, świeży szczypior, a także ulubione warzywa. Oto podstawowa wersja z serem i płynnym żółtkiem jajka.
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 198
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 79
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3865
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 198
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 79
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3865
Składniki
Ciasto francuskie rozłóż na blacie i pokrój na 6 równych kwadratów. Możesz też wyciąć dowolne inne kształty według uznania.
Jajko rozkłóć z pomocą widelca. Pędzelkiem spożywczym rozprowadź odrobinę na powierzchni każdego ciasta francuskiego. Ułóż po plasterku sera.
Rozgrzej piekarnik do 190 stopni Celsjusza. Włóż ułożone ciastka francuskie na blaszce. Piecz około 12-14 minut.
Po wyciągnięciu ciasto mogło wyrosnąć, więc zrób na środku miejsce, wbijając szklankę albo robiąc zagłębienia łyżką. Wbij po jajku na środek każdego ciastka francuskiego. Posyp solą i pieprzem. Włóż ponownie do piekarnika i zostaw na około 7-9 minut aż białko się zetnie.