Do góry

Śniadania Przepis na:

Ciasto szpinakowe z pieczarkami i serem

Ciasto szpinakowe z pieczarkami i serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 263

Dodano:

Odsłon: 723

Ciasto szpinakowe z pieczarkami i serem

Składniki

  • ciasto
  • jajka - 3 szt.
  • śmietana - 150 gr.
  • sól - 0,5 łyżeczki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • szpinak - 180 g
  • mąka - 120 gr.
  • Nadzienie
  • grzyby - 300 gr.
  • cebula - 1 szt.
  • ser - 100 gr.
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto szpinakowe z pieczarkami i serem

Przygotowanie

  1. Przygotowanie nadzienia: cebulę pokroić w kostkę, grzyby w kostkę. Na patelni przesmażyć cebulę z grzybami, doprawić solą i pieprzem do smaku.

  2. Przygotowanie ciasta: Do jajek dodać śmietanę, sól, proszek do pieczenia, rozmrożony szpinak, mąkę i wszystko wymieszać do uzyskania gładkości. Nasmaruj naczynie do pieczenia olejem roślinnym, rozłóż ciasto. Na wierzch wyłożyć nadzienie grzybowe. Na wierzchu posyp startym serem. Ciasto piec 25 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń