Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z dziada, pradziada, ale jeden z najlepszych. Nadzienie mam nietypowe, bo tylko dwu składnikowe i jest pyszne.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 18
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 65
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 137
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 18
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 65
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 137
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Wychodzi 7 cieniutkich i delikatnych naleśników. Nadzienie. Twaróg rozgnieść z 3-4 łyżkami jogurtu. Resztą jogurtu można polać naleśniki, bo same w sobie są mało słodkie. Naleśniki. Mleko wymieszać z wodą. Jajko roztrzepać rózgą z solą, potem stopniowo dodawać mąkę i mleko z wodą.
Patelnię lekko spryskać olejem i smażyć naleśniki z obu stron. Usmażone nadziewać masą serową.