Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z dziada, pradziada, ale jeden z najlepszych. Nadzienie mam nietypowe, bo tylko dwu składnikowe i jest pyszne.
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8914
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4427
Zapiekanka na ciepło i jako przekąska na zimno.
Odsłon: 131
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 508
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Wychodzi 7 cieniutkich i delikatnych naleśników. Nadzienie. Twaróg rozgnieść z 3-4 łyżkami jogurtu. Resztą jogurtu można polać naleśniki, bo same w sobie są mało słodkie. Naleśniki. Mleko wymieszać z wodą. Jajko roztrzepać rózgą z solą, potem stopniowo dodawać mąkę i mleko z wodą.
Patelnię lekko spryskać olejem i smażyć naleśniki z obu stron. Usmażone nadziewać masą serową.