Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z dziada, pradziada, ale jeden z najlepszych. Nadzienie mam nietypowe, bo tylko dwu składnikowe i jest pyszne.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 576
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11713
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13492
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 576
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11713
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13492
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
Porcja dla 2-3 osób. Wychodzi 7 cieniutkich i delikatnych naleśników. Nadzienie. Twaróg rozgnieść z 3-4 łyżkami jogurtu. Resztą jogurtu można polać naleśniki, bo same w sobie są mało słodkie. Naleśniki. Mleko wymieszać z wodą. Jajko roztrzepać rózgą z solą, potem stopniowo dodawać mąkę i mleko z wodą.
Patelnię lekko spryskać olejem i smażyć naleśniki z obu stron. Usmażone nadziewać masą serową.