Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymarzone śniadanie do łóżka, croissanty w wersji wytrawnej. Ciepły, chrypki rogal i ciągnący się ser mniam!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11913
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5597
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11913
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5597
Składniki
Kiełbasę pokroić i podsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem oraz sosem chilii. Dodać posiekany czosnek, kapary i natkę pietruszki. Chwile smażyć. Ściąć wierzch rogalików. Usmażoną kiełbasę przełożyć do miski. Na patelni (nieumytej) przypiec rogaliki, wchłoną smak kiełbasy. W rogalikach zrobić palcem kieszonki. Do środka wsadzić kiełbasę, na nią plasterki żółtego sera. Croissanty zapiekać w temperaturze 200 stopni ( z termoobiegiem) przez około 5 minut - aż ser się całkiem rozpuści. Po wyjęciu z piekarnika przykryć górną częścią rogala.