Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie przysmaki na talerzu. Potrawa pełna różnych smaków. Kwaskowatość, lekka słodycz i słoność z anchois. Idealne danie na śniadanie i wczesną kolację. Często dodajemy taką cukinię do makaronu. Ja dodatkowo dodaję pieprz cytrynowy, moim zdaniem wzmacnia smak.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 701
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6104
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 701
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6104
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Składniki
Umyte cukinie pokroić w plasterki grubości 0,5 cm. Na sporej patelni rozgrzać olej i podsmażyć posiekany czosnek. Potem dodać kawałki anchois, przemieszać. Ja dodałam pastę którą przywiozłam sobie z Włoch. Na patelnię dodać plasterki cukinii , podsmażyć kilka minut, mieszając. Następnie dodać ocet i cukier, dokładnie wymieszać. Potem dodać sól i dusić pod przykrywką ok. 15-20 minut, na małym ogniu. 2-3 razy przemieszać i ew. podlać wodą. Pod koniec dodać pieprz cytrynowy. Podajemy na gorąco do pieczywa, lub makaronu.