Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie przysmaki na talerzu. Potrawa pełna różnych smaków. Kwaskowatość, lekka słodycz i słoność z anchois. Idealne danie na śniadanie i wczesną kolację. Często dodajemy taką cukinię do makaronu. Ja dodatkowo dodaję pieprz cytrynowy, moim zdaniem wzmacnia smak.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1313
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 249
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 37
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1313
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 249
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 37
Składniki
Umyte cukinie pokroić w plasterki grubości 0,5 cm. Na sporej patelni rozgrzać olej i podsmażyć posiekany czosnek. Potem dodać kawałki anchois, przemieszać. Ja dodałam pastę którą przywiozłam sobie z Włoch. Na patelnię dodać plasterki cukinii , podsmażyć kilka minut, mieszając. Następnie dodać ocet i cukier, dokładnie wymieszać. Potem dodać sól i dusić pod przykrywką ok. 15-20 minut, na małym ogniu. 2-3 razy przemieszać i ew. podlać wodą. Pod koniec dodać pieprz cytrynowy. Podajemy na gorąco do pieczywa, lub makaronu.