Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie przysmaki na talerzu. Potrawa pełna różnych smaków. Kwaskowatość, lekka słodycz i słoność z anchois. Idealne danie na śniadanie i wczesną kolację. Często dodajemy taką cukinię do makaronu. Ja dodatkowo dodaję pieprz cytrynowy, moim zdaniem wzmacnia smak.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2690
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 531
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5319
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2690
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3598
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 531
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 5319
Składniki
Umyte cukinie pokroić w plasterki grubości 0,5 cm. Na sporej patelni rozgrzać olej i podsmażyć posiekany czosnek. Potem dodać kawałki anchois, przemieszać. Ja dodałam pastę którą przywiozłam sobie z Włoch. Na patelnię dodać plasterki cukinii , podsmażyć kilka minut, mieszając. Następnie dodać ocet i cukier, dokładnie wymieszać. Potem dodać sól i dusić pod przykrywką ok. 15-20 minut, na małym ogniu. 2-3 razy przemieszać i ew. podlać wodą. Pod koniec dodać pieprz cytrynowy. Podajemy na gorąco do pieczywa, lub makaronu.