Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie przysmaki na talerzu. Potrawa pełna różnych smaków. Kwaskowatość, lekka słodycz i słoność z anchois. Idealne danie na śniadanie i wczesną kolację. Często dodajemy taką cukinię do makaronu. Ja dodatkowo dodaję pieprz cytrynowy, moim zdaniem wzmacnia smak.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1774
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1544
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1871
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1774
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1544
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1517
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1871
Składniki
Umyte cukinie pokroić w plasterki grubości 0,5 cm. Na sporej patelni rozgrzać olej i podsmażyć posiekany czosnek. Potem dodać kawałki anchois, przemieszać. Ja dodałam pastę którą przywiozłam sobie z Włoch. Na patelnię dodać plasterki cukinii , podsmażyć kilka minut, mieszając. Następnie dodać ocet i cukier, dokładnie wymieszać. Potem dodać sól i dusić pod przykrywką ok. 15-20 minut, na małym ogniu. 2-3 razy przemieszać i ew. podlać wodą. Pod koniec dodać pieprz cytrynowy. Podajemy na gorąco do pieczywa, lub makaronu.