Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie przysmaki na talerzu. Potrawa pełna różnych smaków. Kwaskowatość, lekka słodycz i słoność z anchois. Idealne danie na śniadanie i wczesną kolację. Często dodajemy taką cukinię do makaronu. Ja dodatkowo dodaję pieprz cytrynowy, moim zdaniem wzmacnia smak.
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256675
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2983
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1256675
Tarta serowo-brokułowa to znakomita propozycja na obiad dla dwojga. Warto prz...
Odsłon: 2983
Składniki
Umyte cukinie pokroić w plasterki grubości 0,5 cm. Na sporej patelni rozgrzać olej i podsmażyć posiekany czosnek. Potem dodać kawałki anchois, przemieszać. Ja dodałam pastę którą przywiozłam sobie z Włoch. Na patelnię dodać plasterki cukinii , podsmażyć kilka minut, mieszając. Następnie dodać ocet i cukier, dokładnie wymieszać. Potem dodać sól i dusić pod przykrywką ok. 15-20 minut, na małym ogniu. 2-3 razy przemieszać i ew. podlać wodą. Pod koniec dodać pieprz cytrynowy. Podajemy na gorąco do pieczywa, lub makaronu.