Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała porcja zdrowia, wspaniały smak!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2001
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1686
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2001
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1686
Składniki
Do 200 ml mleka wsypałam 4 łyżki owsianych otrąb. Gotowałam ok. 2 minuty co jakis czas mieszając. Po tym czasie wyłączyłam gaz i przykryłam, aby się nie utworzył kożuch. Kiedy owsianka trochę ostygła, dodałam łyżeczkę kakao i czubatą łyżeczkę miodu. Wymieszałam dokładnie. Wlałam do miseczki, posypałam posiekanymi włoskimi orzechami.