Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnie rozpustne śniadanie, obiad lub podwieczorek ... meeega czekoladowe pancakes po prostu rozpływają się w ustach :-)
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1666
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7384
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2882
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1666
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7384
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2882
Składniki
Czereśnie umyć, wypestkować, przekroić na pół, przełożyć do rondelka, wsypać cukier i podgrzewać na małym ogniu mieszając, aż cukier się rozpuści. Mąkę, jajko i mleko wymieszać trzepaczką aby powstała masa o konsystencji śmietany. Dodać proszek do pieczenia, cukier, kakao i wymieszać wszystko do połączenia się składników. Dodać czekoladę (pokrojoną na dosyć duże kawałki), wymieszać. Smażyć pancakes na dobrze rozgrzanej patelni, z każdej strony do lekkiego zrumienienia.
Podawać z ciepłymi lub zimnymi czereśniami. Smacznej rozpusty :-)