Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnie rozpustne śniadanie, obiad lub podwieczorek ... meeega czekoladowe pancakes po prostu rozpływają się w ustach :-)
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13068
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 87
Pyszne, soczyste i delikatne mięso gotowane w mleku, nie tylko dla tych, któr...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Pieczonki w papilotkach to turecki sposób na zamknięcie smaku w jednym, papie...
Odsłon: 13068
W te ciemne, chłodne popołudnia fajnie jest przypomnieć sobie smak lata. :) N...
Odsłon: 87
Składniki
Czereśnie umyć, wypestkować, przekroić na pół, przełożyć do rondelka, wsypać cukier i podgrzewać na małym ogniu mieszając, aż cukier się rozpuści. Mąkę, jajko i mleko wymieszać trzepaczką aby powstała masa o konsystencji śmietany. Dodać proszek do pieczenia, cukier, kakao i wymieszać wszystko do połączenia się składników. Dodać czekoladę (pokrojoną na dosyć duże kawałki), wymieszać. Smażyć pancakes na dobrze rozgrzanej patelni, z każdej strony do lekkiego zrumienienia.
Podawać z ciepłymi lub zimnymi czereśniami. Smacznej rozpusty :-)