Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Istnie rozpustne śniadanie, obiad lub podwieczorek ... meeega czekoladowe pancakes po prostu rozpływają się w ustach :-)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7973
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1316
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13756
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7973
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1316
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13756
Składniki
Czereśnie umyć, wypestkować, przekroić na pół, przełożyć do rondelka, wsypać cukier i podgrzewać na małym ogniu mieszając, aż cukier się rozpuści. Mąkę, jajko i mleko wymieszać trzepaczką aby powstała masa o konsystencji śmietany. Dodać proszek do pieczenia, cukier, kakao i wymieszać wszystko do połączenia się składników. Dodać czekoladę (pokrojoną na dosyć duże kawałki), wymieszać. Smażyć pancakes na dobrze rozgrzanej patelni, z każdej strony do lekkiego zrumienienia.
Podawać z ciepłymi lub zimnymi czereśniami. Smacznej rozpusty :-)