Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, a właściwie śniadanie na dobry początek dnia :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2282
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2282
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 273
Składniki
Chia mieszamy z mlekiem, odstawiamy na 10-15 minut. Doprawiamy cukrem waniliowym i pudrem. Ponownie mieszamy, odstawiamy do lodówki na 30-40 minut. Potem około 5 łyżek przekładamy do mniejszego pojemnika i mieszamy z sokiem buraczkowym. Część białej masy przekładamy do pucharków, po bokach układamy plasterki figi, dopełniamy resztą masy białej. Następnie nakładamy masę czerwoną. Wszystko odstawiamy do lodówki na 2 godziny, lub całą noc. Po wyjęciu deserów przybieramy wierzch świeżymi owocami.