Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, a właściwie śniadanie na dobry początek dnia :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11231
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4934
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1108
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1452
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11231
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4934
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1108
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9769
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1452
Składniki
Chia mieszamy z mlekiem, odstawiamy na 10-15 minut. Doprawiamy cukrem waniliowym i pudrem. Ponownie mieszamy, odstawiamy do lodówki na 30-40 minut. Potem około 5 łyżek przekładamy do mniejszego pojemnika i mieszamy z sokiem buraczkowym. Część białej masy przekładamy do pucharków, po bokach układamy plasterki figi, dopełniamy resztą masy białej. Następnie nakładamy masę czerwoną. Wszystko odstawiamy do lodówki na 2 godziny, lub całą noc. Po wyjęciu deserów przybieramy wierzch świeżymi owocami.