Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, a właściwie śniadanie na dobry początek dnia :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13790
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15380
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6281
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13790
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1586
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15380
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6281
Składniki
Chia mieszamy z mlekiem, odstawiamy na 10-15 minut. Doprawiamy cukrem waniliowym i pudrem. Ponownie mieszamy, odstawiamy do lodówki na 30-40 minut. Potem około 5 łyżek przekładamy do mniejszego pojemnika i mieszamy z sokiem buraczkowym. Część białej masy przekładamy do pucharków, po bokach układamy plasterki figi, dopełniamy resztą masy białej. Następnie nakładamy masę czerwoną. Wszystko odstawiamy do lodówki na 2 godziny, lub całą noc. Po wyjęciu deserów przybieramy wierzch świeżymi owocami.