Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser, a właściwie śniadanie na dobry początek dnia :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113078
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113078
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 468
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 804
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 601
Składniki
Chia mieszamy z mlekiem, odstawiamy na 10-15 minut. Doprawiamy cukrem waniliowym i pudrem. Ponownie mieszamy, odstawiamy do lodówki na 30-40 minut. Potem około 5 łyżek przekładamy do mniejszego pojemnika i mieszamy z sokiem buraczkowym. Część białej masy przekładamy do pucharków, po bokach układamy plasterki figi, dopełniamy resztą masy białej. Następnie nakładamy masę czerwoną. Wszystko odstawiamy do lodówki na 2 godziny, lub całą noc. Po wyjęciu deserów przybieramy wierzch świeżymi owocami.