Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na domowe pieczywo. Tym razem długa bułka z dodatkiem bardzo smacznej, aromatycznej czarnuszki. Polecam ;)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5714
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3769
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 214
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5714
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 3769
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 214
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać cukier, wymieszać. Następnie wlać ciepłą wodę i nasypać kilka łyżek mąki, wymieszać i pozostawić by zaczyn "ruszył". Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe ciasto przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte podzielić na dwie części, uformować długie bułki i przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pozostawić do napuszenia. Następnie bułki posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem i posypać czarnuszka
Piec w temp. 210 stopni przez ok. 25-30 min. Smacznego!