Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam do zapoznania się z przepisem na domowe długie bagietki. Wychodzą bardzo pysznie. Fajnie sprawdza się rano na śniadanie! Smacznego!!!
Stolnica, papier do pieczenia, blaszka, miska
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4821
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 943
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9209
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4821
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 943
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9209
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1360
Składniki
Na początku zacznij od wymieszania wody z cukrem oraz solą i odstaw to na parę minut.
Następnie mąkę wymieszaj z solą. Kiedy drożdże będą gotowe wlej je do mąki. Całość porządnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto będzie gotowe podziel jest na 8 części. Na stolnicę wylej oliwę. Weź jeden kawałek i rozwałkuj go. Następnie zwiń i odstaw na blaszkę. Pamiętaj! Przed każdym siwym kawałkiem ciasta wlej trochę oliwy. Gdy wszystkie bagietki będą gotowe połóż je na blaszkę i wstaw do piekarnika na 220 stopni na 10 minut. Po upłynięciu czasu obróć blaszki góra dół i włóż ponownie na 10 minut na 220 stopni.
I tak oto prezentują się gotowe bagietki. Polecam! Smacznego!!!