Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam do zapoznania się z przepisem na domowe długie bagietki. Wychodzą bardzo pysznie. Fajnie sprawdza się rano na śniadanie! Smacznego!!!
Stolnica, papier do pieczenia, blaszka, miska
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Uwielbiam młodą kapustkę pod każdą postacią, jest wdzięcznym produktem do wsz...
Odsłon: 3305
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 263
Składniki
Na początku zacznij od wymieszania wody z cukrem oraz solą i odstaw to na parę minut.
Następnie mąkę wymieszaj z solą. Kiedy drożdże będą gotowe wlej je do mąki. Całość porządnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto będzie gotowe podziel jest na 8 części. Na stolnicę wylej oliwę. Weź jeden kawałek i rozwałkuj go. Następnie zwiń i odstaw na blaszkę. Pamiętaj! Przed każdym siwym kawałkiem ciasta wlej trochę oliwy. Gdy wszystkie bagietki będą gotowe połóż je na blaszkę i wstaw do piekarnika na 220 stopni na 10 minut. Po upłynięciu czasu obróć blaszki góra dół i włóż ponownie na 10 minut na 220 stopni.
I tak oto prezentują się gotowe bagietki. Polecam! Smacznego!!!