Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam do zapoznania się z przepisem na domowe długie bagietki. Wychodzą bardzo pysznie. Fajnie sprawdza się rano na śniadanie! Smacznego!!!
Stolnica, papier do pieczenia, blaszka, miska
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6925
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5183
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2230
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6925
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5183
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2230
Składniki
Na początku zacznij od wymieszania wody z cukrem oraz solą i odstaw to na parę minut.
Następnie mąkę wymieszaj z solą. Kiedy drożdże będą gotowe wlej je do mąki. Całość porządnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto będzie gotowe podziel jest na 8 części. Na stolnicę wylej oliwę. Weź jeden kawałek i rozwałkuj go. Następnie zwiń i odstaw na blaszkę. Pamiętaj! Przed każdym siwym kawałkiem ciasta wlej trochę oliwy. Gdy wszystkie bagietki będą gotowe połóż je na blaszkę i wstaw do piekarnika na 220 stopni na 10 minut. Po upłynięciu czasu obróć blaszki góra dół i włóż ponownie na 10 minut na 220 stopni.
I tak oto prezentują się gotowe bagietki. Polecam! Smacznego!!!