Zapraszam do zapoznania się z przepisem na domowe długie bagietki. Wychodzą bardzo pysznie. Fajnie sprawdza się rano na śniadanie! Smacznego!!!
Domowe bagietki
Składniki
Składniki na ciasto (na 8 bagietek):
- 1,20 kg mąki
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki drożdży suchych
- 780 gram wody
- Oliwa
Składniki
Składniki na ciasto (na 8 bagietek):
- 1,20 kg mąki
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki drożdży suchych
- 780 gram wody
- Oliwa

Potrzebne przybory kuchenne
Stolnica, papier do pieczenia, blaszka, miska
Etapy przygotowania
Na początku zacznij od wymieszania wody z cukrem oraz solą i odstaw to na parę minut.

Następnie mąkę wymieszaj z solą. Kiedy drożdże będą gotowe wlej je do mąki. Całość porządnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto będzie gotowe podziel jest na 8 części. Na stolnicę wylej oliwę. Weź jeden kawałek i rozwałkuj go. Następnie zwiń i odstaw na blaszkę. Pamiętaj! Przed każdym siwym kawałkiem ciasta wlej trochę oliwy. Gdy wszystkie bagietki będą gotowe połóż je na blaszkę i wstaw do piekarnika na 220 stopni na 10 minut. Po upłynięciu czasu obróć blaszki góra dół i włóż ponownie na 10 minut na 220 stopni.
I tak oto prezentują się gotowe bagietki. Polecam! Smacznego!!!

Przepis w Waszym wykonaniu (8)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 365

Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 72
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4798
Ostatnio komentowane przepisy

Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Kasze i ryż
- Gryczana
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Zapiekanki
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 365

Racuszki z gruszką polane płynną czekoladą. To propozycja na śniadanie lub de...
Odsłon: 72
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4798



Składniki
- 1,20 kg mąki
- 1 łyżka soli
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki drożdży suchych
- 780 gram wody
- Oliwa
Na początku zacznij od wymieszania wody z cukrem oraz solą i odstaw to na parę minut.
Następnie mąkę wymieszaj z solą. Kiedy drożdże będą gotowe wlej je do mąki. Całość porządnie wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto będzie gotowe podziel jest na 8 części. Na stolnicę wylej oliwę. Weź jeden kawałek i rozwałkuj go. Następnie zwiń i odstaw na blaszkę. Pamiętaj! Przed każdym siwym kawałkiem ciasta wlej trochę oliwy. Gdy wszystkie bagietki będą gotowe połóż je na blaszkę i wstaw do piekarnika na 220 stopni na 10 minut. Po upłynięciu czasu obróć blaszki góra dół i włóż ponownie na 10 minut na 220 stopni.
I tak oto prezentują się gotowe bagietki. Polecam! Smacznego!!!