Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe wypieki najlepsze.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7567
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 45
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257697
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7567
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 45
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1257697
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z cukrem, przelać do miski z mąką, proszkiem do pieczenia i cukrami waniliowymi. Następnie wbić jajka, wlać olej, wymieszać i wyrabiać ręką ciasto przez minimum 15 minut. Pozostawić do wyrośnięcia na około 25 minut. Po czym na stolnicy wysypanej mąką wyłożyć przygotowane ciasto. Urywać po kawałku, nadziewać marmoladą i formować drożdżówki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (spojeniem do dołu) i odłożyć ponownie do wyrośnięcia. Posmarować żółtkiem wymieszanym ze śmietaną, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec przez 15 minut.