Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie domowego masła zajmuje dosłownie chwilę, szczególnie jeżeli do tego celu używamy miksera. Jego śmietankowy smak i aromat jest niesamowity. Koniecznie wypróbuj ten przepis, a już nigdy nie kupisz masła.
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 831
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5692
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2399
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33902
Apetyczne pistacjowe sztabki zainspirowane słodkościami z kuchni bliskowschod...
Odsłon: 831
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5692
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 2399
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33902
Składniki
1. Śmietanę przelej do miski i zacznij ubijać mikserem. Czas zmaślania powinien wynosić ok 45 min. 2. Po tym czasie powinny zacząć pojawiać się grudki masła. 3. Ubijaj dalej, aż masło wyraźnie oddzieli się od maślanki. 4. Ostrożnie zlej maślankę tak, aby w misce pozostały tylko grudki masła. 5. Czas na płukanie masła, które ma na celu usunięcie z masła resztek maślanki. Zalej masło zimną wodą i zacznij je ugniatać. Tworząc jednolitą bryłę staraj się wycisną jak najwięcej maślanki. 6. Wodę zmieniaj kilkukrotnie do momentu, aż nie będzie czysta. 7. Wyjmij masło z wody. Czas na jego wygniatanie. Na tym etapie postaraj się usunąć z masła jak najwięcej wody, jednocześnie nadając mu ładny kształt i jednolitą konsystencję. 8. Przełóż masło do maselnicy i włóż do lodówki. 9. Gotowe