Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1113
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1109
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13106
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1113
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1109
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13106
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać sól i wymieszać. Drożdże rozpuścić w letniej wodzie i powoli wlewać do mąki.Całość delikatnie wymieszać. Następnie wsypać otręby, dodać pestki słonecznika, ponownie wszystko wymieszać.Rozczyn zostawić na 15 minut.
Ciasto włożyć do dwóch cienkich blaszek (keksówek - 30cm), wysmarowanych uprzednio margaryną. Piec około 1 godziny w 200 st. C.