Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, duże buły drożdżowe, posypane sezamem, idealne na poranne śniadanie. Polecam.
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 162
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 69
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 20
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 150
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 37
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 162
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 69
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 20
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 150
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 37
Składniki
Drożdże mieszamy z cukrem, jedną łyżeczką mąki i połową szklanki ciepłego mleka. Czekamy kilkanaście minut aż wyrosną. Mąkę przesiewamy do większej miski, dodajemy sól, olej, jajka, mieszamy łyżką, dodajemy wyrośnięte drożdże i pozostałe mleko, wyrabiamy ciasto. Wyrobione ciasto przykrywamy i odstawiamy na 60 minut do wyrośnięcia. Po tym czasie wyrośnięte ciasto odgazowujemy uderzając pięścią w jego środek, chwilę wyrabiamy i dzielimy na 6 równych kawałków. Z każdego kawałka ciasta formujemy bułki i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Ułożone na blasze bułki przykrywamy i odstawiamy do ponownego wyrośnięcia. Wyrośnięte bułki smarujemy rozbełtanym białkiem i posypujemy sezamem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 20-25 minut, do ładnego zarumienienia się bułek. Upieczone bułki studzimy na kratce.
Smacznego!!!