Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małym nakładem pracy można zrobić takie racuchy, a efekt wyjątkowy, rarytasowy. Wiedziały o tym nasze babcie, które na trwale zapisały w naszej pamięci ten smak. Racuchy z jabłkiem po prostu pyszne.
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 979
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 187
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 146
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14981
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 979
Przepis na uniwersalne mięso, które można zjeść na zimno – do pieczywa, bądź...
Odsłon: 187
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 146
Sałatka wigilijna która od bardzo wielu lat jest obowiązkowa na naszym wigili...
Odsłon: 14981
Składniki
Do miseczki wsypać mąkę i zrobić dołeczek. Do dołeczka wsypać łyżkę cukru i pokruszyć drożdże. Zalać łyżką mleka ( temperatura pokojowa ). Lekko pomieszać drożdże i poczekać aż drożdże się rozpuszczą. Łyżką zagarniać mąkę do środka. dodać resztę mleka i jajko. Wymieszać tak, żeby nie było grudek. Dodać jabłka obrane i starte na tarce o grubych oczkach oraz garść żurawiny. Pomieszać. Pozostawić na 20 min. w ciepłym miejscu. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Nakładać małe porcje ciasta i smażyć po obu stronach na złoty kolor. Przed podaniem, racuchy posypać obficie cukrem pudrem. Smacznego.