Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 417 Ocena: 3909
Dodano: 02.04.2021
Odsłon: 233
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Do wykonania tego dania jest potrzeba dość głęboka patelnia, której można używać w piekarniku. Moja ma 28cm średnicy.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Patelnię smarujemy olejem (dół i boki) i wkładamy na 2 minuty, aby się nagrzała.
Składanki na naleśnika mieszamy trzepaczką. Wylewamy na nagrzaną patelnię i pieczemy 20 minut. W tym czasie boki ciasta wyrosną bardzo mocno. Po wyjęciu opadną, ale ciasto będzie miało kształt miseczki.
Biały ser gnieciemy widelcem. Mieszamy z jogurtem i cukrem. Na upieczonego naleśnika wykładamy ser, owoce i migdały. Wkładamy do piekarnika na kolejne 5 minut. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Po upieczeniu naleśnik bardzo łatwo się kroi. Z tej porcji wychodzi baaardzo syte śniadanie lub obiad dla 2 osób.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Docherro 03 kwietniaZgłoś do usunięcia
Super:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 02 kwietniaZgłoś do usunięcia
Jak to widzę, to wracają wspomnienia sprzed kilkunastu lat z ... Niderlandów, choć tedy to była jeszcze Holandia ;) Ile żeśmy się tego przejedli, to historia i zawsze było pysznie :)Biorę przepis do zrobienia po latach ;D Odpowiedzi: 2 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz