Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oczywiście był pięknie wyrośnięty ale na zdjęciu wyszedł jak zwykle.
trzepaczka, sitko do posypania cukrem pudrem
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 77
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 350
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 77
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 350
Składniki
Ciasto najlepiej wyrobić końcówką malaksera z trzepaczką. Piekarnik się nagrzewa. Formę lub patelnię smaruje się masłem i wstawia na parę minut aby się nagrzało. Potem ciasto wylewa się do naczynia, jak się da bez wyjmowania naczynia. Zrumienienie zajęło 12 minut w 180 stopniach. Naleśnik był wyrośnięty na 10 cm. W czasie nakładania owoców i posypywaniu cukrem pudrem, opadł tak jak na zdjęciu :) Nie mniej był smaczny :)