Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne ciasto łyżką mieszane. Zrobi je nawet dziecko i osoby nie w pełni sprawne ruchowo, trochę takie jak ja. Ciągle szukam uproszczeń w przepisach i tu znalazłam.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5676
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2008
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 91
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 235
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5676
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2008
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 91
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 235
Składniki
Produkty w temperaturze pokojowej. Śmietanę z mlekiem wymieszaj dodaj sodę i dokładnie wymieszaj trzepaczką. Pozostaw na 15 minut. Dodaj jajka i sól, ponownie wymieszaj. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę, dokładnie mieszając, aż ciasto będzie gładkie. Wyłóż na blaszkę połowę ciasta i rozłóż je na równą warstwę. Na ciasto nałóż nadzienie i przykryj pozostałym ciastem.
Piecz w 180 C, ok.35 minut. Doskonałe na ciepło i zimno.
Blaszka max 24 X 20 cm, wyłożona papierem. Nadzienie. Posiekaj szczypiorek i ugotowane jajka pokrój w średnią kostkę. Wymieszaj dodaj sól , pieprz.