Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne ciasto łyżką mieszane. Zrobi je nawet dziecko i osoby nie w pełni sprawne ruchowo, trochę takie jak ja. Ciągle szukam uproszczeń w przepisach i tu znalazłam.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15368
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4595
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 265
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2703
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4821
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15368
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4595
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 265
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2703
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4821
Składniki
Produkty w temperaturze pokojowej. Śmietanę z mlekiem wymieszaj dodaj sodę i dokładnie wymieszaj trzepaczką. Pozostaw na 15 minut. Dodaj jajka i sól, ponownie wymieszaj. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę, dokładnie mieszając, aż ciasto będzie gładkie. Wyłóż na blaszkę połowę ciasta i rozłóż je na równą warstwę. Na ciasto nałóż nadzienie i przykryj pozostałym ciastem.
Piecz w 180 C, ok.35 minut. Doskonałe na ciepło i zimno.
Blaszka max 24 X 20 cm, wyłożona papierem. Nadzienie. Posiekaj szczypiorek i ugotowane jajka pokrój w średnią kostkę. Wymieszaj dodaj sól , pieprz.