Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne ciasto łyżką mieszane. Zrobi je nawet dziecko i osoby nie w pełni sprawne ruchowo, trochę takie jak ja. Ciągle szukam uproszczeń w przepisach i tu znalazłam.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1720
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 107
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 514
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1283
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1720
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 107
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 514
Składniki
Produkty w temperaturze pokojowej. Śmietanę z mlekiem wymieszaj dodaj sodę i dokładnie wymieszaj trzepaczką. Pozostaw na 15 minut. Dodaj jajka i sól, ponownie wymieszaj. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę, dokładnie mieszając, aż ciasto będzie gładkie. Wyłóż na blaszkę połowę ciasta i rozłóż je na równą warstwę. Na ciasto nałóż nadzienie i przykryj pozostałym ciastem.
Piecz w 180 C, ok.35 minut. Doskonałe na ciepło i zimno.
Blaszka max 24 X 20 cm, wyłożona papierem. Nadzienie. Posiekaj szczypiorek i ugotowane jajka pokrój w średnią kostkę. Wymieszaj dodaj sól , pieprz.