Do góry

Śniadania Przepis na:

Fasolka szparagowa inaczej

Fasolka szparagowa inaczej

Autor:

Przepisów i artykułów: 600 Ocena: 10789

Dodano:

Odsłon: 39116

Moja wersja fasolki na maśle. Słodka wersja z wiórkami i cukrem kokosowym, do tego trochę startych prażonych pestek dyni.

Składniki

  • żółta fasolka szparagowa 400 g
  • masło 2 łyżki
  • cukier kokosowy 4 łyżeczki
  • wiórki kokosowe 4 łyżki
  • zmielone prażone pestki dyni 2 łyżki ( lub bułka starta )
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Fasolkę umyj i poodcinaj końcówki. Gotuj około 15 minut minut w wodzie z solą i cukrem, a następnie odcedź. Masło rozpuść na patelni, wsyp wiórki i zmielone pestki. Podsmażaj przez 2-3 min, aż wszystko delikatnie się zarumieni. Dodaj fasolkę i cukier kokosowy, wszystko wymieszaj i podgrzej. Możesz podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dania głównego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 07 sierpnia 2017 Serdecznie gratulujemy! Twój przepis znalazł się w gronie najpopularniejszych przepisów ubiegłego miesiąca :)
Całe zestawienie znajdziesz tutaj: https://smaker.pl/newsy-najpopularniejsze-przepisy-lipca,1899841,a,.html

Pozdrawiamy :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń