Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja fasolki na maśle. Słodka wersja z wiórkami i cukrem kokosowym, do tego trochę startych prażonych pestek dyni.
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2661
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3215
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2661
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3215
Składniki
Fasolkę umyj i poodcinaj końcówki. Gotuj około 15 minut minut w wodzie z solą i cukrem, a następnie odcedź. Masło rozpuść na patelni, wsyp wiórki i zmielone pestki. Podsmażaj przez 2-3 min, aż wszystko delikatnie się zarumieni. Dodaj fasolkę i cukier kokosowy, wszystko wymieszaj i podgrzej. Możesz podawać jako przekąskę lub jako dodatek do dania głównego.