Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na czosnek niedźwiedzi już się rozpoczął więc trzeba korzystać. Młode listki to skarbnica substancji odżywczych, witamin i minerałów. Polecam czosnek niedźwiedzi jako aromatyczny dodatek do faszerowanych jajek ......
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4562
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1192
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 531
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 933
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4562
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1192
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 531
Składniki
Ugotowane i obrane ze skorupek jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyciągnąć żółtka, przełożyć do miseczki. Listki czosnku niedźwiedziego dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, drobno posiekać.
Do żółtek dodać majonez, rozgnieść widelcem aż masa będzie gładka. Dodać posiekany czosnek niedźwiedzi, sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu, wymieszać.
Masą nadziewać połówki jajek, można to zrobić używając szprycy lub po prostu łyżeczką. Połówki jajek można ozdobić kleksem majonezu i pączkami kwiatów czosnku niedźwiedziego.