Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na czosnek niedźwiedzi już się rozpoczął więc trzeba korzystać. Młode listki to skarbnica substancji odżywczych, witamin i minerałów. Polecam czosnek niedźwiedzi jako aromatyczny dodatek do faszerowanych jajek ......
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 154
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10526
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 154
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10526
Składniki
Ugotowane i obrane ze skorupek jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyciągnąć żółtka, przełożyć do miseczki. Listki czosnku niedźwiedziego dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, drobno posiekać.
Do żółtek dodać majonez, rozgnieść widelcem aż masa będzie gładka. Dodać posiekany czosnek niedźwiedzi, sok z cytryny, szczyptę soli i pieprzu, wymieszać.
Masą nadziewać połówki jajek, można to zrobić używając szprycy lub po prostu łyżeczką. Połówki jajek można ozdobić kleksem majonezu i pączkami kwiatów czosnku niedźwiedziego.