Do góry

Śniadania Przepis na:

Frittata - włoski omlet

Frittata - włoski omlet

Autor:

Przepisów i artykułów: 534 Ocena: 7889

Dodano:

Odsłon: 2046

Polecam to sycące danie na śniadanie. Daje dużo energii na cały dzień.

Składniki

  • 5 jajek wiejskich
  • 100 g żółtego sera np. gouda
  • 3-4 łyżki mleka
  • 1 szkl. pokrojonych drobno brokułów
  • 1/2 szkl. fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 5-6 kulek mrożonego szpinaku ( u mnie w liściach)
  • 2-3 łyżki oleju do smażenia
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Frittata - włoski omlet

Przygotowanie

  1. Jajka rozbełtać. Dodać mleko i starty żółty ser oraz przyprawy. Szpinak i pokrojoną cebulę poddusić na oleju. Wystudzić. Dodać do jajek. Całość przelać do foremki wysmarowanej masłem. Na wierzchu poukładać brokuły i pokrojona fasolkę szparagową. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 03 sierpnia Pyszne dodatki, w takiej wesrji jeszcze nie probowalam. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 30 lipca Pyszne ,śniadań nie jadam,ale na obiad chętnie zrobię:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń