Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frittata z ziemniakami to znakomity pomysł na sycące śniadanie. Pamiętaj, że do frittaty możesz dodać swoje ulubione dodatki np. szpinak, szynkę czy ser feta. Tylko od Ciebie zależy, jak ją skomponujesz. Kluczem do przygotowania idealnej, jest czas smażenia.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3671
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 878
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 227
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34189
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 545
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3671
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 878
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 227
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34189
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 545
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w grube plastry. Ugotuj al dente.
Paprykę pokrój w kostkę, cebulę w piórka.
Jajka wbij do miseczki i rozkłóć za pomocą widelca, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Masło rozgrzej na patelni. Gdy będzie wystarczająco gorące, zeszklij na nim cebulę wraz z papryką. Następnie dodaj ziemniaki.
Na warzywa wylej jajka i delikatnie poruszaj patelnią. Smaż przez 4 minuty, po czym przykryj i smaż jeszcze około 2 minut.
Gotową frittatę wyłóż na talerz. Podawaj pokrojoną na kawałki.