Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Frittata z ziemniakami to znakomity pomysł na sycące śniadanie. Pamiętaj, że do frittaty możesz dodać swoje ulubione dodatki np. szpinak, szynkę czy ser feta. Tylko od Ciebie zależy, jak ją skomponujesz. Kluczem do przygotowania idealnej, jest czas smażenia.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10197
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9250
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6605
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10197
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9250
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6605
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w grube plastry. Ugotuj al dente.
Paprykę pokrój w kostkę, cebulę w piórka.
Jajka wbij do miseczki i rozkłóć za pomocą widelca, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Masło rozgrzej na patelni. Gdy będzie wystarczająco gorące, zeszklij na nim cebulę wraz z papryką. Następnie dodaj ziemniaki.
Na warzywa wylej jajka i delikatnie poruszaj patelnią. Smaż przez 4 minuty, po czym przykryj i smaż jeszcze około 2 minut.
Gotową frittatę wyłóż na talerz. Podawaj pokrojoną na kawałki.