Do góry

Śniadania Przepis na:

Galarety z łososiem

Galarety z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 645 Ocena: 12772

Dodano:

Odsłon: 1376

Przystawka z łososiem obowiązkowo w kształcie jaj na Świąteczne śniadanie. Galareta rozpływa się w ustach a dodatek aromatycznego twarożku świetnie komponuje się z łososiem.

Składniki

  • Bulion 1 szkl
  • łosoś wędzony w plastrach
  • twarożek plus przyprawy ( pieprz cytrynowy jest z solą)
  • lub majonez plus np. pieprz cytrynowy
  • do dekoracji: groszek, papryka chili, cytryna, zielenina
  • żelatyna 2 płaskie łyżeczki
  • foremki w kszatłcie jaj, lub odpowiednio przycięte skorupki jaj.
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Galarety z łososiem

Przygotowanie

  1. W foremkach ułożyłam po kawałku łososia, a na to twarożek doprawiony pieprzem cytrynowym. Do tego jeszcze trochę dodatków.

    Bulion- miałam rosół drobiowy, podgrzałam Dodałam namoczoną żelatynę i wymieszałam.
    ` Jeśli żelatynę w granulkach namoczymy w niewielkiej ilości wody to potem łatwiej się będzie rozpuszczać.

    Ochłodzoną galaretą na moment przed stężeniem dodałam do foremek.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń