Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujący pomysł na śniadanie. Przepis pochodzi z 405. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7880
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3118
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7880
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3118
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Szpinak umyć i osuszyć. Odciąć łodyżki, przełożyć do robota. Wlać oliwę, sok z cytryny i mleko. Posłodzić ksylitolem. Dodać proszek do pieczenia i mąkę. Wybić żółtko i zmiksować.
Białko posolić i ubić trzepaczką. Wymieszać z masą szpinakową. Porcjami wlać do rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy. Upiec gofry. Lekko wystudzić na kratce.
Podawać z serkiem kozim, plastrami awokado (skropić sokiem z cytryny i oliwą) oraz koperkiem.