Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione domowe mięsa na kanapki
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10053
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2687
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1828
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 689
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3924
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10053
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2687
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1828
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 689
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3924
Składniki
Z golonki wycięłam kość, zdjęłam skórę i tłuszcz. Mięso pokroiłam na grubsze kawałki, użyłam też części skór i tłustego. Jeśli ktoś lubi może dodać wszystko. Mięso lekko obiłam tłuczkiem, w misce wymieszałam je z przyprawami i żelatyną, dodałam trochę wody. Wszystko włożyłam do woreczka, potem do szynkowara i dociśnięty schowałam do lodówki na noc. Następnego dnia gotowałam szynkowar 3 godziny w 80 stopniach, w garnku, w którym poziom wody był wyższy od poziomu mięsa w szynkowarze. Po ochłodzeniu szynkowara, wstawiłam go do lodówki. Gotowe! następnego dnia można się raczyć domową golonką z galaretką w plasterkach. Smacznego!