Do góry

Śniadania Przepis na:

Gryczany chleb bezglutenowy

Gryczany chleb bezglutenowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 504 Ocena: 6351

Dodano:

Odsłon: 490

Bardzo prosty i smaczny, polecam :)

Składniki

  • 2 i 1/2 szklanki kaszy gryczanej niepalonej
  • mała kopiata łyżeczka soli
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka ziaren (chia, słonecznik, czarny sezam)
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę wypłukać, dodać sól i wodę. Gotować ją kilka minut, aby była al dente. Jeśli zajdzie potrzeba i trzeba dodać pod koniec gotowania wodę, dolewamy ją.

    Kasza ma być mokra, ale nie powinna we wodzie pływać. Przykrywamy ją i odstawiamy na 8 godzin.
    Następnie należy wsypać ziarna.
    Po dosypaniu ziaren masę mieszamy i ponownie odstawiamy, już tylko na pół godziny.

    Formę wykładamy papierem do pieczenia.
    Chleb wkładamy do nagrzanego do 180* piekarnika i pieczemy
    70 minut

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń