Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na śniadanie i są to grzanki z chleba żytniego z patelni. Bardzo szybkie, proste i smaczne.
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 791
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4501
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 791
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4501
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Składniki
Na początku kroimy ogórki na plastry, oraz wyjmujemy ser i salami by były pod ręką jak będziemy robili grzanki.
Kromki chleba moczymy wodą, najlepiej gdy woda jest w pojemnik z rozpylaczem. Namoczone kromki kładziemy na rozgrzaną patelnię i smażymy z jednej strony.
Gdy jedna strona jest lekko zarumieniona przekręcamy grzankę na drugą stronę i kładziemy plaster ser dodajemy salami i podsmażmy.
Gdy ser jest rozpuszczony zdejmujemy grzanki z patelni, kładziemy na talerz. Dodajemy listki rukoli i dodajemy ulubiony sos u mnie jest to duża kropla ketchupu. A teraz smacznego