Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na śniadanie i są to grzanki z chleba żytniego z patelni. Bardzo szybkie, proste i smaczne.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13282
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5805
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7453
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13282
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5805
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7453
Składniki
Na początku kroimy ogórki na plastry, oraz wyjmujemy ser i salami by były pod ręką jak będziemy robili grzanki.
Kromki chleba moczymy wodą, najlepiej gdy woda jest w pojemnik z rozpylaczem. Namoczone kromki kładziemy na rozgrzaną patelnię i smażymy z jednej strony.
Gdy jedna strona jest lekko zarumieniona przekręcamy grzankę na drugą stronę i kładziemy plaster ser dodajemy salami i podsmażmy.
Gdy ser jest rozpuszczony zdejmujemy grzanki z patelni, kładziemy na talerz. Dodajemy listki rukoli i dodajemy ulubiony sos u mnie jest to duża kropla ketchupu. A teraz smacznego