Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na śniadanie i są to grzanki z chleba żytniego z patelni. Bardzo szybkie, proste i smaczne.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Składniki
Na początku kroimy ogórki na plastry, oraz wyjmujemy ser i salami by były pod ręką jak będziemy robili grzanki.
Kromki chleba moczymy wodą, najlepiej gdy woda jest w pojemnik z rozpylaczem. Namoczone kromki kładziemy na rozgrzaną patelnię i smażymy z jednej strony.
Gdy jedna strona jest lekko zarumieniona przekręcamy grzankę na drugą stronę i kładziemy plaster ser dodajemy salami i podsmażmy.
Gdy ser jest rozpuszczony zdejmujemy grzanki z patelni, kładziemy na talerz. Dodajemy listki rukoli i dodajemy ulubiony sos u mnie jest to duża kropla ketchupu. A teraz smacznego