Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na śniadanie i są to grzanki z chleba żytniego z patelni. Bardzo szybkie, proste i smaczne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 855
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 855
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1437
Składniki
Na początku kroimy ogórki na plastry, oraz wyjmujemy ser i salami by były pod ręką jak będziemy robili grzanki.
Kromki chleba moczymy wodą, najlepiej gdy woda jest w pojemnik z rozpylaczem. Namoczone kromki kładziemy na rozgrzaną patelnię i smażymy z jednej strony.
Gdy jedna strona jest lekko zarumieniona przekręcamy grzankę na drugą stronę i kładziemy plaster ser dodajemy salami i podsmażmy.
Gdy ser jest rozpuszczony zdejmujemy grzanki z patelni, kładziemy na talerz. Dodajemy listki rukoli i dodajemy ulubiony sos u mnie jest to duża kropla ketchupu. A teraz smacznego