Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na dzisiejsze śniadanie grzanki z bagietki z jajkami w koszulce, mixem sałat z rucolą , szynki szwardzwalskiej no i kawałkiem czerwonej papryki. Grzanki na początku posmarowane serkiem z cebulką i szczypiorkiem. Wyszły pyszne. Polecam
patelnia, nóż, widelec, szklanka, garnek,
Składniki
Bagietkę przekroić na pół, następnie przekroić po długości na pół ( tak że wyjdą 4 grzanki). Pokrojoną bagietkę ułożyć na rozgrzanej , lekko wysmarowanej masłem klarownym patelni i podsmażać na złoty , rumiany kolor. Po usmażeniu grzanki zdjąć na talerz , każdą grzankę posmarować serkiem , nałożyć po porcji sałat, po plastrze szynki i na koniec ułożyć jajko w koszulce. Udekorować kawałkiem papryki czerwonej. Opcjonalnie oprószyć solą i pieprzem lecz nie konieczne. Smacznego. Jajko w koszulce; W garnku zagotować około 1 litra wody , wlać dwie łyżki octu 10 % wymieszać. Jajko wbić do szklanki, gdy woda z octem się gotuje zamieszać najlepiej widelcem robiąc wir w środek wlać jajko. Gotować około 3 minut po czym wyjąć łyżką cedzakową.
Przygotowanie grzanek.
Grzanki posmarować serkiem , nałożyć sałatę i pozostałe składniki na koniec jajko w koszulce.
Grzanki z jajkiem w koszulce gotowe do podania.