Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybki shimeji są w Polsce coraz bardziej popularne. Warto je jednak jeść nie tylko dlatego, że są modne czy popularne, ale ze względów zdrowotnych. Więcej informacji znajdziesz u mnie na blogu :) Dzisiaj zapraszam Was na pyszne śniadanie z wykorzystaniem właśnie grzybków shimeji. Polecam wszystkim, którym znudziła się już tradycyjna jajecznica ;)
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 72
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 53
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 49
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 92
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19663
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 72
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 53
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 49
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 92
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19663
Składniki
Grzyby odcinamy od nasady, która jest niejadalna i płuczemy pod bieżącą wodą. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy grzybki, smażymy 20 minut. Po tym czasie dodajemy paprykę pokrojoną w paski i cebulę pokrojoną w piórka. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, smażymy około 10 minut. Następnie wlewamy sos sojowy i mieszamy z warzywami. Gotowe danie podajemy z chrupiącymi tostami. Smacznego.