Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
blender z kielichem lub maszynka z drobnym oczkiem
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 91
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 11234
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 736
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 450
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 91
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 11234
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 736
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 450
Składniki
Grzyby leśne po rozmrożeniu stracą większość wody. Użyłam opieniek, i podgrzybków. Można użyć pieczarek, odparowywanie zajmie dłużej. Na oleju lekko rumieni się cebulę, potem dodaje się grzyby. Gdy resztka wody zniknie i grzyby zaczną się rumienić można dodać przeciśnięty czosnek i po chwili sos sojowy dla smaku. Grzyby jeszcze doprawia się pieprzem i solą i gotowe. Grzyby można zmielić w maszynce na drobnym oczku lub w kielichu do blendowania ale nie na gładką masę.
Smacznego :)