Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
blender z kielichem lub maszynka z drobnym oczkiem
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5334
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5334
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Grzyby leśne po rozmrożeniu stracą większość wody. Użyłam opieniek, i podgrzybków. Można użyć pieczarek, odparowywanie zajmie dłużej. Na oleju lekko rumieni się cebulę, potem dodaje się grzyby. Gdy resztka wody zniknie i grzyby zaczną się rumienić można dodać przeciśnięty czosnek i po chwili sos sojowy dla smaku. Grzyby jeszcze doprawia się pieprzem i solą i gotowe. Grzyby można zmielić w maszynce na drobnym oczku lub w kielichu do blendowania ale nie na gładką masę.
Smacznego :)