Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycja wytwarzania serów twarogowych w Wielkopolsce jest długa. Gzik wielkopolski przygotowuje się z sera twarogowego (zapraszam do mojego przepisu „Twaróg domowy (z mleka mikrofiltrowanego ze sklepu)”) z dodatkiem śmietanki, szczypiorku i cebulki oraz rzodkiewek. Stanowi dodatek do kanapek lub do ziemniaków (do obiadu).
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1720
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 323
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1720
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 323
Składniki
Ser rozdrobnić.
Dodać śmietankę i przyprawy oraz pokrojoną w kostkę cebulkę i rzodkiewkę oraz posiekany szczypiorek.
Dokładnie wymieszać.