Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycja wytwarzania serów twarogowych w Wielkopolsce jest długa. Gzik wielkopolski przygotowuje się z sera twarogowego (zapraszam do mojego przepisu „Twaróg domowy (z mleka mikrofiltrowanego ze sklepu)”) z dodatkiem śmietanki, szczypiorku i cebulki oraz rzodkiewek. Stanowi dodatek do kanapek lub do ziemniaków (do obiadu).
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35778
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1228
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6082
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35778
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1228
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6082
        
        
                Składniki
Ser rozdrobnić.
Dodać śmietankę i przyprawy oraz pokrojoną w kostkę cebulkę i rzodkiewkę oraz posiekany szczypiorek.
Dokładnie wymieszać.