Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie na ostro po hiszpańsku czyli jajko sadzone wśród usmażonych papryczek ostrych, pomidorków koktajlowych i hiszpańskiej kiełbasy chorizo.
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 946
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 74
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 439
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 150
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 946
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 74
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 439
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 150
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę, papryczki i chorizo kroimy w plasterki a pomidorki koktajlowe na połówki. Wszystkie składniki smażymy na gorącym tłuszczu około 15 minut. Po tym czasie doprawiamy solą, kuminem i pieprzem ziołowym, układamy połówki pomidorków, przykrywamy i smażymy na małym ogniu kolejne 15 minut. Po tym czasie wszystkie składniki mieszamy, rozgarniamy na boki robiąc na środku patelni wolne miejsce. W te miejsce wbijamy jajko na sadzone. Smażymy do ścięcia się białka. Danie podajemy na gorąco z domowym pieczywem. Smacznego !!!