Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz pomysłu na szybkie śniadanie, które jest zdrowe i efektowne? Te kolorowe gniazda z pieczarkami i jajkiem na chrupiącym toście z awokado to strzał w dziesiątkę! Przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście minut, a efekt… no cóż, trzeba spróbować samemu! Krótki film shorts z przepisem znajdziesz na moim kanale YouTube - Gotowanie Po Mojemu
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3027
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 143
czyli wspomnienie greckich wakacji
Odsłon: 1177
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 3027
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 143
czyli wspomnienie greckich wakacji
Odsłon: 1177
Składniki
Pieczarki i cebulę pokroić w cienkie półplasterki. Połowę papryki pokroić w kostkę.
Na patelni na oliwie z dodatkiem masła przesmażamy cebulę, po chwili dodajemy paprykę, jeszcze chwilę smażymy. Następnie wsypujemy pieczarki, całość mieszamy i smażymy do odparowania wody, na koniec doprawiamy solą i pieprzem.
Zawartość patelni dzielimy na 4 równe części i z każdej z nich drewnianą łyżką tworzymy gniazdko, w które wbijamy jajko. Doprawiamy solą i pieprzem.
Patelnię przykrywamy pokrywą i smażymy do ścięcia białka, żółtko powinno być półpłynne.
W międzyczasie kromki chleba tostowego zrumieniamy w opiekaczu.
Awokado obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem na gładką pastę.
Pastą smarujemy gotowe tosty i przekładamy na każdy z nich po jednym gniazdku. Górę można posypać siekanym szczypiorkiem. Smacznego!