Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędlina sama się robi.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 18765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1046
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4358
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1028
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1232
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4217
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 18765
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1046
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4358
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1028
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1232
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4217
Składniki
Gotowałam rosół, a mięso chciałam wykorzystać na kanapki. Gotowałam 1,5 h. Łapki dałam dla dodatkowego żelu a poza tym można je objeść.
Mięso wyjęłam i obsypałam ulubionymi przyprawami. Chili i majerankiem.
Mięso z udźca czy golonki jest wystarczająco kleiste aby się samo zestaliło. Zawinęłam je ciasno w folię spożywczą i schowałam na noc do lodówki. Oczywiście mięso nie będzie się trzymać razem jak ze sklepu czy z szynkowara ale taka metoda na szybko jest wystarczająca na domowe potrzeby.
Smacznego :)