Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wędlina sama się robi.
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2437
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3090
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2761
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2437
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3090
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2761
Składniki
Gotowałam rosół, a mięso chciałam wykorzystać na kanapki. Gotowałam 1,5 h. Łapki dałam dla dodatkowego żelu a poza tym można je objeść.
Mięso wyjęłam i obsypałam ulubionymi przyprawami. Chili i majerankiem.
Mięso z udźca czy golonki jest wystarczająco kleiste aby się samo zestaliło. Zawinęłam je ciasno w folię spożywczą i schowałam na noc do lodówki. Oczywiście mięso nie będzie się trzymać razem jak ze sklepu czy z szynkowara ale taka metoda na szybko jest wystarczająca na domowe potrzeby.
Smacznego :)