Do góry

Śniadania Przepis na:

Indyk kanapkowy z rosołu

Przepis dnia 2020-10-05
Indyk kanapkowy z rosołu

Autor:

Przepisów i artykułów: 689 Ocena: 14237

Dodano:

Odsłon: 885

Wędlina sama się robi.

Składniki

  • indyk udziec mały lub dwie golonki
  • łapki kurze opcjonalnie
  • przyprawy rosołowe: ziele ang. liść laur. sól i pieprz
  • warzywa bulionowe: marchew, cebula, pietruszka, seler i por kawałek
  • do przyprawienia mięsa: ulubione przyprawy
  • u mnie: majeranek i chili
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Indyk kanapkowy z rosołu

Przygotowanie

  1. Gotowałam rosół, a mięso chciałam wykorzystać na kanapki.
    Gotowałam 1,5 h. Łapki dałam dla dodatkowego żelu a poza tym można je objeść.

  2. Mięso wyjęłam i obsypałam ulubionymi przyprawami. Chili i majerankiem.

  3. Mięso z udźca czy golonki jest wystarczająco kleiste aby się samo zestaliło.
    Zawinęłam je ciasno w folię spożywczą i schowałam na noc do lodówki.

    Oczywiście mięso nie będzie się trzymać razem jak ze sklepu czy z szynkowara ale taka metoda na szybko jest wystarczająca na domowe potrzeby.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń