Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłuszka pachnące cynamonem doskonałe na deser i małe śniadanko do filiżanki kawki albo kakao
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 832
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 54
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 832
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 54
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na grube plastry,następnie z plastrów wyciąć gniazda nasienne(ja to robię takim metalowym biwakowym kieliszkiem)i skropić jabłka sokiem zcytryny.Jajko,mleko,makę,cynamon,cukier i proszek zmiksować.Jabłka moczyć w cieście i smażyć z obydwu stron,gorące posypać cukrem.Życzę smacznego.