Do góry

Śniadania Przepis na:

Jabłuszka w cynamonowym cieście

Jabłuszka w cynamonowym cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 5020

Dodano:

Odsłon: 8423

Jabłuszka pachnące cynamonem doskonałe na deser i małe śniadanko do filiżanki kawki albo kakao

Składniki

  • jajko, 1 sztuka
  • mąka, 3-4 łyżki
  • mleko, 6 łyżek
  • proszek do pieczenia, szczypta
  • cynamon, pół łyżeczki
  • cukier, 1 łyżeczka
  • sok z jednej cytryny
  • olej, do smażenia
  • jabłka, 3 sztuki
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Jabłuszka w cynamonowym cieście

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać i pokroić na grube plastry,następnie z plastrów wyciąć gniazda nasienne(ja to robię takim metalowym biwakowym kieliszkiem)i skropić jabłka sokiem zcytryny.Jajko,mleko,makę,cynamon,cukier i proszek zmiksować.Jabłka moczyć w cieście i smażyć z obydwu stron,gorące posypać cukrem.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smakerowiczka 10 lipca 2011 przepis mam od dawna tylko dzisiaj dopiero byla okazja zrobic te jabłuszka i powiem szczerze ze bardzo prosty przepis i bardzo dobry!!! poprostu pyszne!!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdaniel 19 lutego 2010 chyba sobie dzisiaj zrobie te pyszne jabluszka!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń