Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znowu jaglanka:) Tym razem połączyłam ją z gruszką, pistacjami oraz odrobiną imbiru, wyszło ekstra:)
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Kaszę przelewamy na sitku wrzątkiem. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem i gotujemy około 15 minut do miękkości, często mieszając.
Gruszkę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Pistacje obieramy z łupinek i prażymy na suchej patelni.
Do miękkiej kaszy dodajemy pokrojoną gruszkę, imbir i mieszamy, gotujemy jeszcze około 1 minutę. Zdejmujemy z kuchenki, dodajemy większość uprażonych pistacji, mieszamy i wlewamy do miseczki. Pozostałymi pistacjami obsypujemy górę. Odstawiamy do ostygnięcia. SMACZNEGO:)