Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znowu jaglanka:) Tym razem połączyłam ją z gruszką, pistacjami oraz odrobiną imbiru, wyszło ekstra:)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Kaszę przelewamy na sitku wrzątkiem. Następnie przekładamy do garnka, zalewamy mlekiem i gotujemy około 15 minut do miękkości, często mieszając.
Gruszkę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Pistacje obieramy z łupinek i prażymy na suchej patelni.
Do miękkiej kaszy dodajemy pokrojoną gruszkę, imbir i mieszamy, gotujemy jeszcze około 1 minutę. Zdejmujemy z kuchenki, dodajemy większość uprażonych pistacji, mieszamy i wlewamy do miseczki. Pozostałymi pistacjami obsypujemy górę. Odstawiamy do ostygnięcia. SMACZNEGO:)