Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na wartościowe śniadanie i smakowity deser. Jako śniadanie dla 2 osób, deser może być dla 3 osób. Użyłam dynię Muscat. Odmiana ta jest ulubiona przez szefów kuchni na całym świecie z uwagi na aromatyczny, piękny, intensywnie pomarańczowy miąższ, który jest słodki i ma lekki posmak melona.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 112
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1878
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 266
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6368
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 112
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1878
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 266
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6368
Składniki
Dynię obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki, prosto do saganka. Dodajemy cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, olej i podsmażamy 3 minuty mieszając. Dolewamy mleko, mieszamy. Kiedy zawrze solimy, wsypujemy płatki, mieszamy. Gotujemy pod przykryciem ok. 8 minut, od czasu do czasu mieszamy. Przekładamy do misek i polewamy syropem.