Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na wartościowe śniadanie i smakowity deser. Jako śniadanie dla 2 osób, deser może być dla 3 osób. Użyłam dynię Muscat. Odmiana ta jest ulubiona przez szefów kuchni na całym świecie z uwagi na aromatyczny, piękny, intensywnie pomarańczowy miąższ, który jest słodki i ma lekki posmak melona.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10984
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13253
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5013
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10984
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6295
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13253
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5013
Składniki
Dynię obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki, prosto do saganka. Dodajemy cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, olej i podsmażamy 3 minuty mieszając. Dolewamy mleko, mieszamy. Kiedy zawrze solimy, wsypujemy płatki, mieszamy. Gotujemy pod przykryciem ok. 8 minut, od czasu do czasu mieszamy. Przekładamy do misek i polewamy syropem.