Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na wartościowe śniadanie i smakowity deser. Jako śniadanie dla 2 osób, deser może być dla 3 osób. Użyłam dynię Muscat. Odmiana ta jest ulubiona przez szefów kuchni na całym świecie z uwagi na aromatyczny, piękny, intensywnie pomarańczowy miąższ, który jest słodki i ma lekki posmak melona.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5919
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9003
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8310
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5698
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5919
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9003
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8310
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5698
Składniki
Dynię obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki, prosto do saganka. Dodajemy cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, olej i podsmażamy 3 minuty mieszając. Dolewamy mleko, mieszamy. Kiedy zawrze solimy, wsypujemy płatki, mieszamy. Gotujemy pod przykryciem ok. 8 minut, od czasu do czasu mieszamy. Przekładamy do misek i polewamy syropem.