Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na wartościowe śniadanie i smakowity deser. Jako śniadanie dla 2 osób, deser może być dla 3 osób. Użyłam dynię Muscat. Odmiana ta jest ulubiona przez szefów kuchni na całym świecie z uwagi na aromatyczny, piękny, intensywnie pomarańczowy miąższ, który jest słodki i ma lekki posmak melona.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1968
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2666
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1968
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1647
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2666
Składniki
Dynię obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki, prosto do saganka. Dodajemy cynamon, imbir, gałkę muszkatołową, olej i podsmażamy 3 minuty mieszając. Dolewamy mleko, mieszamy. Kiedy zawrze solimy, wsypujemy płatki, mieszamy. Gotujemy pod przykryciem ok. 8 minut, od czasu do czasu mieszamy. Przekładamy do misek i polewamy syropem.