Do góry

Śniadania Przepis na:

Jaglanki drożdżowe Babci Stefci

Jaglanki drożdżowe Babci Stefci

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15989

Dodano:

Odsłon: 311

Bułeczki z dietetycznym nadzieniem.

Składniki

  • Składniki na ciasto:
  • Mąka pszenna 4 szklanki
  • Masło 25 dag
  • Żółtka 4 szt.
  • Maślanka 1 szklanka
  • Szczypta soli
  • Drożdże 3 dag
  • Składniki na farsz:
  • Kasza jaglana 2 szklanki
  • Jajko 1 szt.
  • Cukier
  • Imbir i cynamon do smaku
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie farszu:
    Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu , wystudzić, wbić jajko, przyprawić według smaku i dokładnie wymieszać.
    Wykonanie:
    Mąkę posiekać z masłem, żółtkami, maślanką, solą, dodać rozdrobnione drożdże i wyrobić ciasto. Przełożyć do lodówki na godzinę, po czym rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wycinać szklanka kółeczka. Kłaść przygotowany farsz, zlepiać bułeczki. Ułożyć na formie wyłożone papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń