Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki z dietetycznym nadzieniem.
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 13
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 19
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 848
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 409
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 280
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 13
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 19
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 848
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 409
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 280
Składniki
Wykonanie farszu: Kaszę ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu , wystudzić, wbić jajko, przyprawić według smaku i dokładnie wymieszać. Wykonanie: Mąkę posiekać z masłem, żółtkami, maślanką, solą, dodać rozdrobnione drożdże i wyrobić ciasto. Przełożyć do lodówki na godzinę, po czym rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wycinać szklanka kółeczka. Kłaść przygotowany farsz, zlepiać bułeczki. Ułożyć na formie wyłożone papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut na złoty kolor.