Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica usmażona na wędzonym boczku, kiełbasie i pomidorami. Super danie na śniadanie lub kolację.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13283
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5805
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7453
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13283
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5805
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7453
Składniki
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy łyżkę swojskiego smalcu, dodajemy pokrojone plastry boczku w kostkę i kiełbasę, pokrojoną w plasterki. Gdy boczek i kiełbasa zarumieni się dodajemy pokrojony por w talarki i smażymy do zeszklenia się pora. Dodajemy pokrojonego pomidora w kostkę i smażymy do momentu puszczenia soku z pomidora. Gdy pomidor jest miękki i puścił soczek, wbijamy jajka i doprawiamy do smaku przyprawami.
Mieszamy wszystko, smażymy tylko do momentu ścięcia się białka jajka.
Podajemy ze swojskim razowym chlebkiem. Smacznego!!!