Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica usmażona na wędzonym boczku, kiełbasie i pomidorami. Super danie na śniadanie lub kolację.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 208
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 713
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 893
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 208
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 713
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 893
Składniki
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy łyżkę swojskiego smalcu, dodajemy pokrojone plastry boczku w kostkę i kiełbasę, pokrojoną w plasterki. Gdy boczek i kiełbasa zarumieni się dodajemy pokrojony por w talarki i smażymy do zeszklenia się pora. Dodajemy pokrojonego pomidora w kostkę i smażymy do momentu puszczenia soku z pomidora. Gdy pomidor jest miękki i puścił soczek, wbijamy jajka i doprawiamy do smaku przyprawami.
Mieszamy wszystko, smażymy tylko do momentu ścięcia się białka jajka.
Podajemy ze swojskim razowym chlebkiem. Smacznego!!!