Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica usmażona na wędzonym boczku, kiełbasie i pomidorami. Super danie na śniadanie lub kolację.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1836
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4698
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1836
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4698
Składniki
Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy łyżkę swojskiego smalcu, dodajemy pokrojone plastry boczku w kostkę i kiełbasę, pokrojoną w plasterki. Gdy boczek i kiełbasa zarumieni się dodajemy pokrojony por w talarki i smażymy do zeszklenia się pora. Dodajemy pokrojonego pomidora w kostkę i smażymy do momentu puszczenia soku z pomidora. Gdy pomidor jest miękki i puścił soczek, wbijamy jajka i doprawiamy do smaku przyprawami.
Mieszamy wszystko, smażymy tylko do momentu ścięcia się białka jajka.
Podajemy ze swojskim razowym chlebkiem. Smacznego!!!