Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka, delikatna w smaku o puszystej konsystencji jajecznica po francusku.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13254
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2590
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3739
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4751
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13254
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2590
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3739
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4751
Składniki
Białka oddziel od żółtek i umieść w osobnych misach. Żółtka roztrzep widelcem a białka lekko ubij na niskich obrotach.
Na patelni roztop połowę masła, następnie dodaj białka i podsmaż do momentu aż zaczną przywierać do spodu, cały czas mieszając.
Dodaj roztrzepane żółtka i mieszaj aż się lekko zetną. Zdejmij patelnię z ognia i wymieszaj jajka z pozostałym masłem. Dopraw solą i pieprzem. Jajecznicę podaj z pieczywem posmarowanym masłem i posypanym szczypiorkiem. Polecam.