Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka, delikatna w smaku o puszystej konsystencji jajecznica po francusku.
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 72
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 72
Składniki
Białka oddziel od żółtek i umieść w osobnych misach. Żółtka roztrzep widelcem a białka lekko ubij na niskich obrotach.
Na patelni roztop połowę masła, następnie dodaj białka i podsmaż do momentu aż zaczną przywierać do spodu, cały czas mieszając.
Dodaj roztrzepane żółtka i mieszaj aż się lekko zetną. Zdejmij patelnię z ognia i wymieszaj jajka z pozostałym masłem. Dopraw solą i pieprzem. Jajecznicę podaj z pieczywem posmarowanym masłem i posypanym szczypiorkiem. Polecam.