Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka, delikatna w smaku o puszystej konsystencji jajecznica po francusku.
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22138
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 134
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22138
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 134
Składniki
Białka oddziel od żółtek i umieść w osobnych misach. Żółtka roztrzep widelcem a białka lekko ubij na niskich obrotach.
Na patelni roztop połowę masła, następnie dodaj białka i podsmaż do momentu aż zaczną przywierać do spodu, cały czas mieszając.
Dodaj roztrzepane żółtka i mieszaj aż się lekko zetną. Zdejmij patelnię z ognia i wymieszaj jajka z pozostałym masłem. Dopraw solą i pieprzem. Jajecznicę podaj z pieczywem posmarowanym masłem i posypanym szczypiorkiem. Polecam.