Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli twoim ulubionym śniadaniem jest jajecznica, koniecznie musisz wypróbować ten przepis. Danie świetnie sprawdzi się jako posiłek na dobre rozpoczęcie dnia. Zawiera nie tylko wartościowe białko z jajek, ale i zdrowe tłuszcze w postaci awokado oraz moc witamin za sprawą świeżego pomidora. Pyszne połączenie smaków, które zawsze się sprawdza. Jajecznica w tortilli może być także propozycją na szybki obiad, czy kolacja.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29720
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19371
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1024
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5384
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29720
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 226
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19371
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1024
Składniki
Zacznij od przygotowania warzyw. Awokado wydrąż i pokrój w paseczki. Pomidora umyj i potnij w plastry.
Dobrze rozgrzej patelnię, dodaj masło, a następnie jajka. Wrzuć posiekany szczypiorek, dopraw solą i pieprzem wedle uznania. Mieszaj do momentu uzyskania konsystencji jajecznicy, którą lubisz. Pamiętaj, by nie była zbyt płynna, wówczas może wylewać się z tortilli.
W międzyczasie na suchej patelnie podpiecz placek do tortilli. Wystarczy po kilkanaście sekund, z każdej strony. Następnie możesz przejść do składania tortilli, na środek placka wyłóż jajecznicę, szynkę parmeńską, awokado i pomidora. Jeśli chcesz, by szynka była chrupiąca, możesz podpiec ją na suchej patelni przez około pół minuty, z każdej strony. Zawiń tortillę jak burito lub złóż ją na pół. Na koniec połóż ją na chwilę na suchej patelni, tak by się zarumieniła. Gotowe!