Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne urozmaicenie jajecznicy poprzez dodatek leśnego akcentu oraz cebulki i świeżego szczypiorku. W sam raz na dobry początek dnia :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2430
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421610
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2119
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2430
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421610
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2119
Składniki
Kurki oczyszczamy i płuczemy w zimnej wodzie. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy mleko*, sól, pieprz i wszystko energicznie mieszamy widelcem. Cebulę drobno siekamy i szklimy na oliwie z oliwek, następnie dodajemy kurki** i smażymy je przez chwilę do momentu odparowania wody z grzybków. Następnie dodajemy zawartość miseczki i smażymy jajecznicę do momentu odpowiedniego ścięcia się jajek. * dodatek mleka sprawi, że jajecznica będzie delikatniejsza i bardziej puszysta ** jeśli mamy większe kurki - kroimy je na mniejsze kawałki
Gotową jajecznicę posypujemy świeżym szczypiorkiem i podajemy z ulubionym pieczywem. Życzę smacznego! :)