Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica z jajek od szczęśliwych mazurskich kur i ze świeżo zebranymi grzybkami, na pajdzie pachnącego żytniego chlebusia ....pycha.
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 793
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 344
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 257
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 196
Sernik przygotowałam z przepisu KORAL - oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 793
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 344
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 257
Ile kucharek tyle przepisów na sos tatarski:) Moja propozycja to sos tatarski...
Odsłon: 196
Składniki
Grzyby - kurki oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić. Na patelni rozpuścić masło i dodać pokrojone kurki. Smażyć na wolnym ogniu tak długo, żeby pozbyć się nadmiaru wody powstałej z grzybów. Jajka wybić do miseczki i roztrzepać. Dodać do kurek na patelnię. Mieszać i podgrzewać, aż jajecznica właściwie się zetnie. Dodać sól i świeżo mielony pieprz. Podać na żytnim chlebie i z pokrojonymi w plastry pomidorami malinowymi, cebulką. Smacznego. Do jajecznicy można dodać szczypiorek, ale grzybki są tak aromatyczne, że szkoda psuć ten zapach.