Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowa jajecznica z kurkami wzbogacona o cukinie otuloną rozpuszczonym serem bri i gruntowym pomidorem
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 51
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2826
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4198
Składniki
PRZYGOTOWANIE KUREK Do miski wlej zimną wodę i osól tak aby miała smak wody morskiej. Wrzuć kurki, odczekaj 3 minuty i jedna po drugiej wyciągaj z roztworu oczyszczając z pozostałych zabrudzeń. Oczyszczone kurki osusz ręcznikiem papierowym. RESZTA SKŁADNIKÓW Pomidora przekrój w plasterki. PRZYGOTOWANIE Na dużej patelni rozpuść kostkę masła i połóż plastry cukinii. Smaż przez minutę każdej ze stron. Następnie wrzuć kurki, smaż przez ok 2 minuty na wolnym ogniu, połóż plasterki sera na cukinii, Wbij jaja, rozmieszaj z kurkami, smaż do uzyskania lubianej przez Ciebie konsystencji. Dodaj sól i pieprz do smaku . Połóż pomidora na talerzu następnie jajecznice i cukinie z serem.