Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
... czyli mało skomplikowane, smaczne śniadanko gotowe!
Ser żółty utrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomidory pokroić na plasterki, połowę cebuli pokroić w piórka lub krążki, szczypiorek posiekać.
Kiełbasę i cebulę przeznaczoną do smażenia pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło, dodać kiełbasę i cebulę, podsmażać aż kiełbaska trochę się zrumieni. jednocześnie uważać, aby masło się nie spaliło. Patelnię zestawić na chwilę z ognia, wbić jajka, energicznie rozmieszać, posolić, dodać połowę startego sera. Patelnię ponownie dać na gaz. Smażyć, aż masa jajeczna odpowiednio się zetnie.
Jajecznicę przełożyć na talerzyki, posypać szczypiorkiem i pozostałym startym serem. Podawać z pomidorem i cebulą.
Smacznego.
Mały torcik na zimo przygotowałam, który z moich ulubionych składników skompo...
Odsłon: 128
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1910
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 229
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 189
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 258
Mały torcik na zimo przygotowałam, który z moich ulubionych składników skompo...
Odsłon: 128
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1910
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 229
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 189
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 258
Składniki
Ser żółty utrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomidory pokroić na plasterki, połowę cebuli pokroić w piórka lub krążki, szczypiorek posiekać. Kiełbasę i cebulę przeznaczoną do smażenia pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło, dodać kiełbasę i cebulę, podsmażać aż kiełbaska trochę się zrumieni. jednocześnie uważać, aby masło się nie spaliło. Patelnię zestawić na chwilę z ognia, wbić jajka, energicznie rozmieszać, posolić, dodać połowę startego sera. Patelnię ponownie dać na gaz. Smażyć, aż masa jajeczna odpowiednio się zetnie. Jajecznicę przełożyć na talerzyki, posypać szczypiorkiem i pozostałym startym serem. Podawać z pomidorem i cebulą. Smacznego.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Jajka po turecku
Śniadania
Omlet z płatkami owsianymi, cytrynowym serkiem ricotta i pestkami granatu
Śniadania
Jajka po turecku
Śniadania
Owsianka z bananem i malinami
Jajka po turecku
Szybka inspiracja śniadaniowa
Odsłon: 224
Omlet z płatkami owsianymi, cytrynowym serkiem ricotta i pestkami granatu
Wszystko co najlepsze na śniadanko. Jajka od szczęśliwych kurek, słodki serek...
Odsłon: 114