Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
... czyli mało skomplikowane, smaczne śniadanko gotowe!
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 124
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6883
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 124
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 58
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6883
Składniki
Ser żółty utrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomidory pokroić na plasterki, połowę cebuli pokroić w piórka lub krążki, szczypiorek posiekać. Kiełbasę i cebulę przeznaczoną do smażenia pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło, dodać kiełbasę i cebulę, podsmażać aż kiełbaska trochę się zrumieni. jednocześnie uważać, aby masło się nie spaliło. Patelnię zestawić na chwilę z ognia, wbić jajka, energicznie rozmieszać, posolić, dodać połowę startego sera. Patelnię ponownie dać na gaz. Smażyć, aż masa jajeczna odpowiednio się zetnie. Jajecznicę przełożyć na talerzyki, posypać szczypiorkiem i pozostałym startym serem. Podawać z pomidorem i cebulą. Smacznego.