Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznicę można przygotować na wiele sposobów. Jajka fajnie się komponują z mnóstwem różnych warzyw, serami, grzybami czy mięsem. U mnie tym razem padło na tymianek, którego aromat uwielbiam. Z założenia miał być świeży, jednak zanim usmażyłam jajecznicę, tymianek zerwany na działce wysechł :) i trzeba było zrobić jajecznicę z tymiankiem suszonym. Jeżeli więc macie świeży tymianek śmiało możecie go użyć do zrobienia pysznej jajecznicy, a jeśli nie to równie dobrze sprawdzi się ten w wersji suszonej.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4691
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4146
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4691
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4146
Składniki
Jajka wbijamy do garnuszka, roztrzepujemy widelcem, dodajemy sól. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy przygotowaną masę jajeczną, dodajemy suszony tymianek. Całość mieszamy i smażymy, aż masa jajeczna odpowiednio się zetnie. Jajecznicę przekładamy na talerze. Podajemy ze świeżym pomidorem, ogórkiem i odrobiną cebulki. U mnie jeszcze znalazło się kilka plasterków sera pleśniowego z zielonym pieprzem. Smacznego.