Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznicę można przygotować na wiele sposobów. Jajka fajnie się komponują z mnóstwem różnych warzyw, serami, grzybami czy mięsem. U mnie tym razem padło na tymianek, którego aromat uwielbiam. Z założenia miał być świeży, jednak zanim usmażyłam jajecznicę, tymianek zerwany na działce wysechł :) i trzeba było zrobić jajecznicę z tymiankiem suszonym. Jeżeli więc macie świeży tymianek śmiało możecie go użyć do zrobienia pysznej jajecznicy, a jeśli nie to równie dobrze sprawdzi się ten w wersji suszonej.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 9633
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4312
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 831
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1091
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4053
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 9633
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1009
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4312
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 831
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1091
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4053
Składniki
Jajka wbijamy do garnuszka, roztrzepujemy widelcem, dodajemy sól. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy przygotowaną masę jajeczną, dodajemy suszony tymianek. Całość mieszamy i smażymy, aż masa jajeczna odpowiednio się zetnie. Jajecznicę przekładamy na talerze. Podajemy ze świeżym pomidorem, ogórkiem i odrobiną cebulki. U mnie jeszcze znalazło się kilka plasterków sera pleśniowego z zielonym pieprzem. Smacznego.