Do góry

Śniadania Przepis na:

Jajecznica z tymiankiem

Jajecznica z tymiankiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48493

Dodano:

Odsłon: 2521

Jajecznicę można przygotować na wiele sposobów. Jajka fajnie się komponują z mnóstwem różnych warzyw, serami, grzybami czy mięsem. U mnie tym razem padło na tymianek, którego aromat uwielbiam. Z założenia miał być świeży, jednak zanim usmażyłam jajecznicę, tymianek zerwany na działce wysechł :) i trzeba było zrobić jajecznicę z tymiankiem suszonym. Jeżeli więc macie świeży tymianek śmiało możecie go użyć do zrobienia pysznej jajecznicy, a jeśli nie to równie dobrze sprawdzi się ten w wersji suszonej.

Składniki

  • masło klarowane 1 łyżka
  • jajka 4 sztuki
  • suszony tymianek 1 gałązka
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka wbijamy do garnuszka, roztrzepujemy widelcem, dodajemy sól. Na patelni rozgrzewamy masło, wlewamy przygotowaną masę jajeczną, dodajemy suszony tymianek.
    Całość mieszamy i smażymy, aż masa jajeczna odpowiednio się zetnie.
    Jajecznicę przekładamy na talerze. Podajemy ze świeżym pomidorem, ogórkiem i odrobiną cebulki. U mnie jeszcze znalazło się kilka plasterków sera pleśniowego z zielonym pieprzem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń